Wat is Rotary?

Rotary is een globale serviceclub die bestaat uit meer dan 1,2 miljoen buren, vrienden, leiders en probleemoplossers. Rotary is zowel een internationale organisatie als een leider in de lokale gemeenschap. Samen met alle leden werken we aan vooruitgang op locaal en wereldwijd niveau. 

Om echte problemen op te lossen werken onze leden met passie en een groot engagement. Rotary zet zich in voor duurzame projecten. Of het nu gaat over alfabetisering, onderwijs, vrijheid, water of gezondheid, we werken altijd met als doel onze wereld beter te maken.

1
Gepassioneerde leden
1
Clubs wereldwijd
1
Oprichtingsdatum Rotary

Onze internationale projecten

Rotary wijdt zich met een sterke focus aan zes gebieden om zo betere internationale relaties op te bouwen, levens van anderen te verbeteren en zo een betere wereld te creëren die ons kan helpen om vrede te bewaken en polio uit te roeien.

Deze 6 focusgebieden zijn:

  • Het promoten van vrede
  • Ziektes bestrijden
  • Voorzien van schoon water, sanitaire voorzieningen en hygiëne
  • Moeders en kinderen redden
  • Onderwijs ondersteunen
  • Lokale economieën helpen groeien 
 Meer informatie kan u vinden op rotary.org. Bovenstaande is een vrije vertaling door Rotary Dendermonde. Alle afbeeldingen behoren toe aan Rotary.

Rotary Dendermonde

De Rotaryclub van Dendermonde werd opgericht in 1965 en kent vandaag meer dan 40 actieve leden. 

Wij stellen ons tot doel om in een plezierige en vriendschappelijke sfeer een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de wereld van vandaag en morgen.
Wii steunen daarvoor diverse lokale, nationale en internationale initiatieven en zetten zelf diverse acties op.

Het jaarthema van Rotary voor 2017/2018 is “Making a Difference”, en wij zijn dan ook vastbesloten als club om ook dit jaar weer het verschil te maken in onze regio.

Het Poppentheater festival is slechts een van onze vele initiatieven in de regio waarbij we zowel een goed doel steunen alsook ons inzetten voor jong en oud, om een fantastische dag te beleven.

Neem alvast een kijkje op onze website